Woonstijl Landelijk

Natuurlijke en onbewerkte materialen

De rust en sfeer van het platteland is voelbaar in deze stijl, die zowel binnen als buiten bestrijkt.

Hier kiezen we (natuurlijk) voor natuurlijke materialen. In de kamer en de meubels gebruiken we onbewerkt, ruw hout en het aardewerk en riet in de accessoires maken het geheel écht landelijk.

De ruige, stenen wand is een belangrijke sfeer­maker. Natuurlijk is niet iedere woning voorzien van een onafgewerkte muur. Kies in dat geval voor een behang met een steenstructuur, je hebt dan hetzelfde effect.

In 5 stappen naar Landelijk najaar:

1. Focus op natuurlijke, ruwe materialen zoals hout.
2. Gebruik aardewerk en riet.
3. Creëer een ruige, onafgewerkte muur. Kan ook met behang.
4. Gebruik overal natuurlijke kleuren.
5. Ga op zoek naar karaktervolle meubels.

Verduisteren maar!

Met een verduisterend plissé gordijn in je dakraam geef je extra sfeer aan je kamer, overdag én ’s avonds. De tint van het plissé gordijn kan je aanpassen aan de kleur van de wanden.

De extra brede planken van het CanDo XXB laminaat geven het gevoel alsof je over een échte kasteelvloer loopt.

Handig bijzettafeltje

De perfecte toevoeging aan je landelijke interieur. Handig als bijzettafel, maar ook als lamp- of plantentafeltje. Maak 'm in zes stappen nu helemaal zelf.
 

Aan de slag

Leg je gebruikte kleuren vast in jouw verfpaspoort

 
verfpaspoort

In het verfpaspoort vind je inspiratie en kan je de kleuren van je uitgekozen wanden, plafonds en accessoires noteren. Handig, zo vind je altijd de juiste kleur weer terug.

Haal het verfpaspoort gratis in de winkel of vind hem in je account.

Haal hier jouw verfpaspoort!

Dit heb je nodig voor de woonstijl Landelijk:

Bekijk de andere woonstijlen:

Rijke materialen met elegante producten

Bekijk de woonstijl Romantisch

Minimalistisch en strak

Bekijk de woonstijl Scandinavisch

Robuuste vormen en grafische prints

Bekijk de woonstijl Stoer

Hoe bepaal ik de indeling van mijn kamer?

Het is belangrijk om eerst de functie van de kamer te bepalen. Wat ga je er doen? Televisie kijken, studeren, rusten? Is er plek voor kinderen? Met antwoord op deze vragen ga je gericht aan de slag met het uitzoeken van meubels en verlichting. De indeling is meestal afhankelijk van zichtlijnen: zorg dat de zichtlijnen open zijn en gericht naar buiten. Blokkeer geen daglicht met grote meubels en zet ze niet te dicht op elkaar of bij de deur.

We zijn samen en hebben allebei een andere stijl, kun je ze ook mixen?

Ontdek waar de raakvlakken van de woonstijlen, niet de verschillend. Zo zijn er vast kleuren, materialen of meubels die overeenkomen met jullie beide stijlen. Kies bijvoorbeeld allebei twee items uit die je gaat gebruiken en ga op zoek naar een compromis.

Hoe krijg ik meer opbergruimte?

Ga voor slimme oplossingen en gebruik de volledige ruimte. Schakel hiervoor de hulp in van onze vakmensen. Voor hen bestaat er geen moeilijke hoek. Of lastige schuine wand. Dus of je nu sorteert, organiseert, verbergt, stapelt of pronkt: ze vinden altijd een oplossing. Kom langs in de winkel of ga bekijk hier alle info over kasten op maat.