Tuinkalender: Oktober

Januari         Februari        Maart        April        Mei        Juni        Juli        Augustus        September        Oktober        November        December


handschoenen
Inrichting

Controleer of je buitenverlichting nog op orde is. De donkere dagen komen er weer aan en een mooi verlichte tuin is heel mooi. Of verzin een mooi lichtplan voor de winterperiode!

zaag bijl
Gereedschap
Controleer nu je tuingereedschap, deze hebben ook regelmatig onderhoud nodig. Vervang wat nodig is zodat je in het voorjaar niet mis grijpt.

bloemen
Bescherming voor de winter
Koop vliesdoek en noppenfolie om planten tegen vorst te beschermen. Laat de tuinslang leeglopen en goed drogen voor hij de berging in gaat. Sluit de buitenkraan af.

kiem
Bollen planten
Als je in de lente wilt genieten van de bloeiende bollen moet je er op tijd bij zijn. De herfst is namelijk hét moment om (voorjaarsbloeiende) bollen te planten, zoals tulpen, narcissen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes en krokussen. Plant bollen bij vaste planten die er qua bladkleur en bloei mooi bij passen.

emmer
Bemesten
Bemest deze maand je rozen, struiken en hagen. Strooi kalk in border en moestuin.

gras
Gazon
Verticuteer het gazon om het meer lucht te geven en het viltige laagje van dood gras en mos te verwijderen en hark bladeren van het gazon om gele plekken te voorkomen. Maai het gras deze maand voor de laatste keer. Steek de graskanten nog een keer bij, zodat het gazon strak de winter ingaat.