Trap er niet in

Zomervakantie. Toch vaak hetzelfde liedje: slappe of juist harde kussens, ‘gereserveerde’ strandbedden, overleden airco’s, onbekende stopcontacten, asociale Nederlanders en huilende kinderen.

Kortom: een hoop poen voor iets wat vaak alleen maar tegenvalt. Na drie weken en twintig uur vliegen kom je in een stoffig huis en een volle e-mailbox terug in de werkelijkheid. En waarom zou je. Ons land heeft alles al: water drink je uit de kraan, automobilisten gedragen zich normaal en versieren gaat zonder taalbarriëre.

Trek dus op blote voeten door het park, organiseer een tuinfeest en ga met een wc-rol onder je arm richting de buren. Zo vier je vakantie in eigen wijk en houd je geld in je zak. En waar je collega’s zich met hun vakantiegeld al wanen tussen de Mojito’s en zandstranden, dwalen jouw gedachten af naar verkoeling op je eigen gazon, waarin je zelf bepaalt waar en wanneer je je handdoek drapeert, of de zon je huid mag aanraken of niet en of je op, onder, naast of misschien wel in je nieuwe tuinsproeier gaat liggen. Juist deze zomer doe jij het anders.

Je gaat lekker klussen
Want het klimaat in Nederland is zo slecht nog niet. Genoeg mooie dagen in het verschiet om de boel eens flink aan te pakken. Bijvoorbeeld een van de top vijf zomer-buitenklussen:
(1) het aanleggen van een terras;
(2) plaatsen van een dakkapel;
(3) schilderen van de buitenboel;
(4) vernieuwen van de badkamer;
(5) of het plaatsen van een schutting.

Of allemaal tegelijk. Want já, het is zomer. Lang licht, tijd zat en heerlijk weer. Na een dag hard klussen slinger je gewoon de barbecue weer aan.

En gelukkig zijn er ook genoeg kleine, achterstallige klussen die snel lonen. Perfect voor de zomer. Denk aan het controleren van kranen, nalopen van scharnieren van deuren en poorten of het onderhouden van het dak: liggen alle pannen goed en is het huis straks winterklaar? Of misschien realiseer je je bij het betreden van de tuin wel dat het tijd is voor buitenschilderwerk?

Zo is er genoeg te doen. Groot en klein. En natuurlijk sta je niet alleen. Wij zijn niet voor niets de meest servicegerichte bouwmarkt van het land. Wij helpen! Ook in de Nederlandse zomer. En of je nu twee linker- of rechterhanden hebt, iedereen is welkom. In welke fase dan ook. Jouw doel wordt ons doel.

Laat die zomer maar komen!