Lambrisering in contrastkleur


Suf en ouderwets? Geen denken aan. Een lambrisering kan op geheel eigentijdse manier, niet getimmerd van hout, maar van twee contrastkleuren in verf. Het heeft je woon- of slaapkamer een warm en knus gevoel. Het omarmt als het ware je meubilair en geeft je bed een ruggensteun mee.

Door twee contrastrijke kleuren te kiezen ontstaat er een modern en grafisch sterk effect. Veelal is de lambrisering op heuphoogte afgemeten en in een donkere kleur geschilderd, om het geheel wat kracht te geven.

Voor een extra effect maak je een brede bies bovenaan de lambrisering, ter decoratie. Mooi in een tegengestelde kleur, of zelfs in metallic verf. Dit maakt het geheel luxe en glamoureus.

Voor dit effect heb je RAL7030 muurverf, S2002-Y muurverf - dit laat je mengen in de winkel - en twee roodkoper spuitbussen nodig. Om het op de muur te krijgen gebruik je het volgende:

2 muurverfrollers 18cm (losse rollen)
- 2 verf bakken tbv 18cm muurverfrol
2 afwerkkwasten 18mm acryl
1 rol goede afplaktape voor op vlakke wand, gemiddelde breedte.

Lambrisering in contrastkleur
Lambrisering niet jouw ding? Bekijk dan de andere verftrends van dit najaar, zoals een sponsachtige verftechniek en het mee schilderen van je plafond in één kleur.

Misschien ben je meer fan van de kleur indigodonkere kozijnen of een bijzonder effect in mat en glans?

Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, Multimate helpt!

Selecteer je winkel