De beste oplossing voor kerntrekken

Inbrekers maken steeds vaker gebruik van de kerntrektechniek. Hierbij schroeft een inbreker een schroef in het slot en trekt daarmee de cilinder uit het slot. Een universeel schild is de oplossing!

 

Waarom krentrekbeveiliging zo belangrijk is

 

Inbrekers maken steeds vaker gebruik van de kerntrektechniek. Hierbij schroeft een inbreker een schroef in het slot en trekt daarmee de cilinder uit het slot. De oplossing: een universeel schild!

Met de kerntrektechniek zijn inbrekers binnen 20 seconden binnen. Deze techniek noemt men ook wel de Bulgaarse methode. Elke dag zijn er zo’n 250 inbraken in Nederland, met als grootste probleem: het ontbreken van anti-kerntrekbeslag.

 

Dit is waarom kerntrekken zo populair is:

 

- Eén van de makkelijkste methode voor inbrekers.
- Er is weinig voor nodig: een schroef en klauwhamer.
- De meeste woningen zijn er niet tegen bestand.

Deze manier  van inbreken komt steeds vaker voor. Daarom heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen dit universele schild met kerntrekbeveiliging als eis gesteld voor alle nieuwbouwwoningen. Deze nieuwe beveiliging is dan ook vanaf 1 januari 2016 opgenomen in het bouwbesluit, waarmee het verplicht is voor alle nieuwe woningen.

 

Is jouw woning nog niet beveiligd teken kerntrekken?

 

Kom dan eens langs een van onze winkels. De schilden plaatsen we op je voor- of achterdeur, zonder te hoeven boren. De rest van het slot blijft intact, je houdt dus je cilinder en de sleutel. Het universele schild schermt de cilinder af. Er blijft enkel een opening over voor de sleutel.

De voordelen van het universele schild, ook wel veiligheidsbeslag genoemd:

-    Schrikt inbrekers af. De kans is groot dat de inbreker jouw huis overslaat.
-    Beschermt de cilinder tegen afbreken.